• Reflux lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ÚR ! Az én panaszaim a következők: Néha gyomorfájás,sűrű büfögés,émelygés, torokban keserű íz érzése,gombóc érzés, illetve sűrűn van torok gyulladásom is. A levegőt is nehezen kapom, és olyan érzés mintha valami irritálná a légcsövemet. Refluxra gyanakszok, érdemes lenne elmennem a házi orvoshoz? És milyen vizsgálatokra számíthatok? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a reflux témában

        Kedves Kérdező! Mindenképpen keresse fel háziorvosát, mert tünetei refluxbetegségre utalnak. A kivzsgálás első lépése az úgynevezett protonpumpa gátló teszt, ami csak annyit jelent, hogy savlekötő gyógyszert kell szednie 2-4 hétig, és ha a tünetei enyhülnek, akkor refluxa van. Emellett javasolni szoktuk még az endoszkópos nyelőcsőtükrözést, de ez nem kötelező minden esetben.


        Kérdés: 2011. szeptember 06., 13:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 23:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: