• Torokszorító érzés - reflux?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Torokszorító érzés, savas szájíz és gyomorszáj körüli nyomásérzettel mentem el orvoshoz, aki savcsökkentőt írt fel számomra. A kérdésem az lenne, hogy a fennálló torokszorító érzést (amely hol rosszabb, hol egyáltalán nem érzem), okozhatja-e reflux? Ha ige, van-e erre kifejezetten gyógyszer? Ha nem, mi más okozhatja ezt a kellemetlen érzést? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szigeti Nóra válasza a reflux témában

        Kedves Kéredző! A torokszorítás is lehet a reflux következménye (sok más mellett), kezelése megegyezik a refluxszéval, csak sajnos ennek a tünetnek a megszűnéséhez gyakran 1-3 hónap is szükséges.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. szeptember 04., 23:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 09:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: