• Gyomorsav túltengés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A férjemnél kb.10évvel ezelőtt súlyos Helycobacter fertőzést állapítottak meg.Azóta a Controloc40mg-ot szedi.Az utóbbi időben jelentkeztek nála a gyógyszer mellékhatásai (hasmenés, ingerlékenység).Próba képpen elkezdett egy gyógynövény kúrát,ami abból áll,hogy napközben elfogyaszt egy csésze akác teát,este pedig egy orbáncfű teát.Ezt 10napja használja.A panaszai megszűntek,a gyomra sem ég,és semmijen savlekötőre nem volt azóta szüksége.Szeretném a Doktorúr/nő véleményét kikérni erről a dologról.Tisztelettel:

        Dr. Szigeti Nóra válasza a gyomorsav témában

        Kedves Kérdező! A Helicobacter pylori fertőzés 1 hetes eradikációs kúrával kezelhető, önmagában ez nem indokolja a tartós Controloc-kezelést. Ha más nem szerepelt az indikációk között és a gyógyszer elhagyása, valamint a természetes gyógymód a férje panaszait szűntette, akkor a kezelésükkel egyetértek.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. augusztus 29., 10:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: