• Reflux 52

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Orvos válaszol Reflux Gyomorsav visszafolyás Tisztelt Doktornő (ur) Már több éve szenvedek K 5090 Crohn betegségben és Reflux betegségben. Kb nyolc hónapja kezdődött a nyál sav számba való áromlása és has puffadás oly mértékben,hogy szédülést fejfájást okozott és éhség érzetet.Más tünetek nincsenek nem fáj a gyomrom a hasam.Házi orvos irt Pantoprazol Sandoz 40mg sav csökkentőt már kettőt szedtem naponta nem javult. Be feküdtem a Miskolci Belgyógyászatra Kivizsgáltak a Főorvos ki kezelt azt monta, hogy csak mütéti uton lehetne hejre hozni de azt nem javasolja a zárójelentésre ezt irta.K2100 Gstrooesophagealis reflux, oesophagitissel K2970 Gastritis k.m.n. De semmi nem változott újra elmentem a házi orvoshoz és most Noacid 40 mg irt egy hétig napi 2-szem utána napi egy. Ez már jó fele arányba segit de a nyálat még mindig nyeldesnem kell mert több van a kelleténél és sokszor nem alszom miatta A figyelmem az köti le igy más dolgokra nehezebben koncentrálok.Még javasoltak a gyógyszer mellé Maalox fojadékot ha úgy érzem vegyek be belőle.Már nem túdok hová fordulni de nagyon zavar.Kérem ha tanácsával vagy gyógyszer javaslattal tudna segiteni meg kösszönném. Tisztelettel : Vályi István . 2011-08-04 15:09:40

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        A Crohn betegség az emésztőrendszer minden pontján okozhat fekélyekkel járó eltérést, így ez irányba érdemes fogászati, fül-orr-gégészeti valamint gyomortükrözéses vizsgálatot végezni. Ha tényleg Crohn betegség megjelenése igazolható, akkor ezt kell kezelni. Ha nem, és a panaszt reflux betegség okozza, az eddig szedett savcsökkentő mellé érdemes lehet gyomor-nyelőcső motilitást elősegítő gyógyszert szedni (Motilium).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. augusztus 12., 19:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 12:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: