• Laryngopharyngealis refluxom van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/Doktor úr! Múlt év decemberében született 2. gyermekem. (Mindkét gyermekkel elég magasan volt végig a hasam, szülés előtt is alig szállt le.) A 2. terhességem utolsó trimeszterében enyhe refluxom volt, amit rennie-vel kezeltem. Szülés után erősödtek a panaszaim, jelenlegi tüneteim: időnként gombócérzés a torkomban, torokban váladékképződés, gyakori, jellemzően ugatóan száraz köhögés, reggel hurutosabb, kevés sárgás köpettel, a nap folyamán időnként olyan érzés, mintha sósavat inhalálnék és égetné a tüdőmet, étkezés után időnként böfögés, éjjel enyhe gyomorégés, torokfájás, időnként enyhe bal fülfájás, a nap folyamán változó gyakorisággal és hosszal nehézlégzés.(Talán fontos még tudni, hogy a szülés után egyéb (pszichés) betegségem is volt, és sokat feküdtem. Most már jobban vagyok, nem fekszem napközben, a nehézlégzéses tünetem javult az utóbbi időben) Januárban voltam gasztroenterológusnál, gyomortükrözésem is volt, megállapította, h nem zárt vissza terhesség után a gyomor záróizom, és amiatt vannak a tüneteim. Gyógyszert nem kaptam, diétás tanácsokkal látott el, mondta, hogy ez gyakori jelenség, és várjuk meg, hogy összehúzódik-e magától. Azóta nem voltam gasztroenterológusnál. Kérdésem az, hogy a jelenlegi tünetek fényében lehet-e LPR-em, ha igen, ez hogyan kezelhető és van-e remény a teljes tünetmentesség elérésére? Válaszát várva üdvözlettel: Ági

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Panaszait valóban okozhatja reflux betegség. Terápiásan dupla dózisú savcsökkentő kezelés javasolt, minimum 3 hónapon át. Életmódilag a gyakori, kis étkezés, a szénsavas italok kerülése, ágyban a fejvég megemelése, a hasűri nyomás csökkentése jön szóba.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. augusztus 04., 13:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 13:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó