• Reflux

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktornő! két honapja reflux betegségem van ebböl adodoan gyomor és nyelőcső gyuladásom,valamint baktériumot is találtak a gyomromba. az antibiotikus kezelésem lejárt. a refluxomra nolplaza 40mg-os gyogyszert szedek. a fájdalmaim enyhültek,és ritkabak lettek. a kérdésem az lenne,normális ez a ritka fájdalom két honapos gyogyszer szedés mellet,vagy esetleg valami nagyobb bajom is lehet és ezért van ritkán ez a fájdalom? valamint azt is szeretném tudni,hogy ez a betegség gyogyitható,vagy csak kezelhető? az én esetemben mennyi az az idő,hogy olyan jobbulást tapasztaljak,hogy a gyogyszer mellet ne legyenek fájdalmaim? válaszát nagyon köszönöm!

        Dr. Szigeti Nóra válasza a reflux témában

        Kedves Kérdező! Átmenetileg próbálja meg a 2x40 mg szedését, ha a tünetei elmúlnak (1-2 hét alatt), visszatérhet a napi egyszeri szedésre. A reflux betegség inkább kezelhető, hisz a betegek 70%-nál a gyógyszerszedés elmaradásakor a tünetek ismét jelentkeznek, de az is igaz, hogy a gyulladás mértéke csökken, vagy megszűnhet a gyógyszer szedésére. Ha aggódik a gyulladás mértéke miatt, javaslom a gyomortükrözést.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. augusztus 03., 17:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 15:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: