• Hasfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Két hónapja voltam gastroscopián, melynek diagnózisa: GERD II, hiatus hernia, chr. eroziv bulbitis. Jav: 2x40 mg Noacid. Hasam bal oldalán középtájon éreztem nyomást, szúrást, ami kisugárzik az oldalamba, hátamba is. Viszket is és zsibbad és néha "befeszül" is ez a rész. Időnként bal alhasi görcsös fájdalom is jelentkezik. Tegnap éjszaka hasmenésem is volt. Nemrég élénk vér volt látható a papíron székletürítés után, de ez elmúlt és akkor csak két napig fehérjét ettem és nehezen ment a dolog. Hasi UN-n minden rendben volt. Ezeket a tüneteket a reflux és a gyomor-nyombél felmaródás okozhatja, vagy esetleg más is lehet? Nagyon félek minden fajta betegségtől, mivel a családban hirtelen többen is daganatos betegségben szenvednek. Anyukám januárban műtötték rosszindulatú melldaganatra. Másra utalhatnak ezek a tünetek, valamilyen vizsgálat szükséges lehet? Köszönöm válaszát!

        Dr. Szigeti Nóra válasza a reflux, GERD témában

        Kedves Kérdező! A bal alhasi fájdalom és a friss piros vér ürítése nem a fenti betegség része. Ha csak a WC papíron látta a vért, az nagy valószínűséggel aranyeres csomóra, vagy végbéltáji nyálkahártya sérülésre utalhat, de ha a panaszok nem szűnnek, vastagbéltükrözést javasolok, hogy a családi daganatos betegség halmozódás miatti félelme is elmúljon.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. július 28., 15:52; Megválaszolva: 2011. július 29., 08:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: