• Gyomorszáj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A következő problémával fordulok önhöz tanácsért: Kb 4-5 hónapja gyakran fáj a gyomorszájam. Teljesen változó,hogy mikor jelentkezik ez a panasz, független evéstől, ivástól mindentől. Ha jelentkezik ez a tompa fájdalom, fáj bele az egész mellkasom és néha kisugárzik a bal karomba is. Illetve amit még érezni szoktam ilyenkor, az olyan mintha egy golf labda megakadt volna a torkomban. Sokszor puffadok is. Pár hónapja a házi orvosom valamilyen sav szabályozót írt fel,de semmi változást nem tapasztaltam több hét szedés után sem így abbahagytam. Kb 3,5 évvel ezelőtt kiderült,hogy epekövem van, de eddig semmilyen panaszt nem okozott. Okozhatja az ezeket panaszokat? Vagy Ön szerint mi lehet az ok? Ön milyen vizsgálatok elvégzését javasolná? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Szigeti Nóra válasza a reflux témában

        Kedves Kérdező! Feltehetőleg reflux betegsége van. Ha a savcsökkentő kezelés nem volt hatásos, gyomortükrözést javasolok. Mellkasi, bal karba sugárzó fájdalom esetén differenciáldiagnosztikai lehetőség a szívkoszorúerek megbetegedése is, bár tény, hogy ez az Ön korában azért kevésbé valószínű, de nem elvethető.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. július 27., 20:57; Megválaszolva: 2011. július 29., 07:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: