• Reflux

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv. Segítsen kérem. Öt éve vagyok gyógyszeres kezelésen . Nyelőcső félmaródasom van . A gyógyszertől tünet mentes vagyok. Mármint nem kínoz a sav. De a nyelőcsövem nem gyógyul. Ezt fölég párásabb időben érzem. Ilyenkor fojtó érzés jön elő. Olvastam önöknél itt,hogy ez teljesen gyógyítható lenne. Én most napi egy kapszulát szedek. És most szembesültem vele,hogy talán többet kellene.? Akiknél voltam eddig nem igazán foglalkoztak velem. Sokszor csak az érdektelenség tükröződik rajtuk! Ha Kérdezek akkor rá fogják ,hogy ilyen az szervezetem. Pedig a gyógyszeremre is rá van írva.hogy hat hét a gyógyulási idő,.Ami nálam már öt éve tart. Olvastam itt sok szövődményt amely süllyeszt és más terápiát ami segíthet. Ezért kérem segítsenek nekem. Nem AKAROK FIATALON MEGHALNI

        Dr. Szigeti Nóra válasza a nyelőcső felmaródás témában

        Kedves Kérdező! Ha a gyógyszer, amit szed a protonpumpagátlók közé tartozik, akkor napi kétszeri alkalmazás elegendő. A kezelés kiegészíthető prokinetikus hatású, 3x10 mg domperidonnal. Ha emellett nem szűnnek a panaszai, további vizsgálatok (manometria, pHmetria) javasoltak.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. július 25., 22:27; Megválaszolva: 2011. július 25., 23:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: