• Gyomor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném tudni mtjelent anyelő csőben hosszanti csikokban lobosodás 3-rom apro erosio a gyomorban több lencsényni erosio azt nem mondta a doktornő mit jelent csak annyit,hogy a medroltol van 5-éve szedem folyamatosan chron betegsés miatt de nincs gyuladásom lehet e szünetelteni mert az orvosom azt mondta,hogy le állunk vele és a papirra rá irta napi 16mg-mot szedjek ezt nem értem.

        Dr. Plósz János válasza a Chron, Medrol, fekély témában

        A nyelőcsőben lévő eltérés sav okozta felmaródást jelent, a gyomorban lévő eróziók szintén. Ezek oka elsődlegesen a gyomorsav agresszív hatása, aközvetlen oka ez, azonban a szteroidok, így a Medrol is károsítják a nyálkahártya védekező mechanizmusait. Azt, hogy a szteroidot milyen ütemben lehet elhagyni, ezt a kezelőorvosávan kell megbeszélnie.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. július 25., 11:33; Megválaszolva: 2011. július 25., 20:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: