• Duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Sajnos félv után, ki újult a refluxom. Omeprazol ratiopharm-kezdtem el szedni, de abba kellet hagyni a szedését mert megduzzat az emlőm, mellékhatásként rá van írva, hogy férfiemlője meg duzzathat. Csomok nincsenek a duzzanatba., néha kicsit szokot fájni, olyan mintha belene gyulladva.6-napja semilyen gyógyszert nem szedek savra, és még mindig megvan duzzadva. Lehetséges , hogy gyógyszertöl van, és ha igen mikórra apad le a duzzanat? Jövő kedden megyek laborba, a labor kimutaja , hogy mitöl van a duzzanat, és a gyulladásokat? Cukromat megnézte, az háziorvos, az 5:1-volt. Másik amióta szedtem ezt a gyógyszert, olyan erős fájdalom jöt be a derekamba, hogy 30- percig,nem tudtam lehajólni, most is ott gyengéden fáj ott a derekam.Ilyen még sose volt nekem. Válszukat köszönöm szépen. István

        Dr. Plósz János válasza a reflux, omeprazol témában

        Ha a gyógyszer mellékhatása az emlőduzzanat, akkor 1-2 héten belül meg kell szűnnie. A refluxra pedig nyugodtan szedhet más hatóanyag- tartalmú szert (rabeprazol, pantoprazol).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. július 21., 09:59; Megválaszolva: 2011. július 22., 08:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: