• Csak reflux?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorur/no! A reflux tunetei megvannak nalam, ezenkivul szinte nem tudok enni zoldseget es gyumolcsot, mert a savam ilyenkor nagyon sok. Omeprazol tablettat szedek mar 3 honapja. , talan mostmar enyhultek a tuneteim. On eleg jonak talalja ezt a gyogyszert? Meddig szedhetem meg?Van eselyem arra, hogy egyszer meggyogyulok?. A dietat szigoruan betartom. Valaszat elore is koszonom: Jencike

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Az omeprazoltól már vannak hatásosabb savcsökkentő szereink, ezek megpróbálhatók (esomeprazol, rabeprazol, pantoprazol) illetve kiegészíthetők gyomor-nyelőcső motilitást segítő szerekkel. A diéta mellett a gyakori, rendszeres, kis étkezések, a szénsavas italok kerülése, ágyban a fejvég megemelése segíthet. A savcsökkentők éveken át biztonságosan szedhetők. A refluxból való gyógyulás elsősorban az életmódi változtatásoktól várható.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. július 07., 19:28; Megválaszolva: 2011. július 08., 12:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: