• Mi baj lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Odafigyelek az étkezésemre és a testsúlyom is inkább kevesebb, mint kellene, mégis refluxom van, pedig szoros ruhát sem szoktam hordani. Nem eszek zsírosat, nem iszok alkoholt, kávét, nem dohányzom. A torkomban folyamatosan azt érzem, mintha egy gumó lenne, ilyen váladékot szoktam kiköpni, mikor már úgy érzem nyelni sem tudok. A Nolplazat szedem már 3hete, az adagomat felemelték 2 szemre. Így sem múlik, elküldtek gégészetre, ahova 2 hét múlva van időpontom.. De sem nyelni, sem enni nem tudok normálisan, néha még a levegővétel is nehezen megy. Pedig minden szabályt betartok, igaz picit keveset eszem, mert nincs semmi étvágyam. Lehet már pszichés alapon van ez nálam? KIhez fordulhatnék még? :(

        Dr. Boros Miklós válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező! A pszichés ok is valóban felmerül. Mindenképpen javaslom, hogy minden nap mozogjon legalább fél órát és sajátítson el stresszkezelési technikát. Legyen napi 5 étkezés és fogyasszon több növényi rostot. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Kezelés melletti tartós panasz esetén nem hagyható ki a nyelőcső és gyomor tükrözéses vizsgálata.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. július 05., 15:34; Megválaszolva: 2011. július 06., 09:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: