• Erős gyomorfájdalom fogyókúra alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 5 hónapja, 1700 kalóriás fogyókúrát végzek egy dietetikus segítségével, melynek hatására 25 kg-ot fogytam eddig. Az utóbbi 2 hónapban többször előfordult, hogy a vacsora után 1-2 órával erős fájdalmaim voltak gyomortájékon illetve a hátamra is kihat.Gyakran hányással is jár. 1-2 óráig tart és hirtelen elmúlik egyik pillanatról a másikra. Próbáltam savlekötőt szedni, vagy megenni egy kekszet, de semmi hatása nem volt. Azelőtt semmilyen gyomorpanaszom nem volt. A kérdésem az lenne, hogy összefüggésben áll a fogyókúra és a gyomorfájdalom, vagy egymáshoz semmi köze? Illetve , hogy hogyan tudom minél hamarabb megszüntetni a kínzó fájdalmat? Segítségét és válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hányás témában

        Kedves Kérdező! Gyomorhurut, fekély, reflux is állhat a háttérben. A hányás egy olyan tünet, amely kivizsgálást igényel, javasolt kérni egy beutalót a gasztroenterológiára, addig szedjen protonpumpa-gátlót!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 30., 08:59; Megválaszolva: 2011. július 01., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: