• Reflux

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Több alkalommal írtam már Önnek, refluxos vagyok hiatus herniával.. 2 x 40 mg Emozult szedek. Kb. 1 1/2 hónapja elkezdett égni a gyomrom, de csak étkezést követően, mostanra el is múlt. Jobb is lett a gyomrom, de azóta nagyon fáj a torkom, főleg reggelente, gondolom, hogy az este folyamán visszacsorgott a sav. A nyelés akadálytalan, csak a szegycsontomnál egy pont rettenetesen fáj, főleg ha hozzáérek kézzel, és ugyanebben a pontban a hátam is fáj, szinte égnek a csontjaim. Labor szerint minden negativ csak enyhe süllyedésem volt 17-es. értékkel. Okozhat-e a nyelőcső valamilyen gyulladásos változása ilyen jellegű panaszt?

        Dr. Bor László válasza a reflux témában

        Tisztelt kérdező! Panaszai alapján a reflux betegsége fellángolása véleményezhető. Szegycsont körüli fájdalom esetében az esetleges szív eredetű kapcsolat kizárása is lényeges. Régóta fennálló panaszai miatt indokolt egy kontroll ill. részletes kivizsgálás, melynek alapvető részét képezi a Tápcsatornai Funkcionális Diagnosztika.


        Kérdés: 2011. június 23., 17:16; Megválaszolva: 2011. június 28., 15:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: