• Ritmuszavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T Doktor úr/nő! 1-2 éve fennálló panasszal kapcsolatban érdeklődnék. Emésztési problémával és reflux-szal kezelnek. Amiért orvoshoz fordultam az erős gyomorégés, illetve gyomor-gyomorszáj tájéki "lökdösés", rángatózás volt. Azt hitték, hogy rekeszizomsérvem van, de ez nem igazolódott be. Résztvettem kivizsgáláson (vér, EKG, ultrahang, röntgen, stb), ezek mind negatívak voltak.A gyomortájéki idegesítő panasz azonban megmaradt. Két gasztroenterológusnál jártam, mindketten azt mondják, hogy ez a reflux tünete, esetleg más emésztési probléma áll a háttérben. (Most várok vastagbél tükrözésre és vékonybél CT-re.) A fura lökdöső, rángó érzés a köldök és a bordaív közt szokott jelentkezni, néha baloldalt, néha középtájon (általában nyugalmi helyzetben, terhelés alatt sosem éreztem még). Nagyon kellemetlen és ijesztő, erős ez az érzés. A kérdésem az lenne, hogy szívritmus zavart érezhetek-e gyomortájékon, vagy gasztroenterológus orvosaimnak van igaza? Köszönet a válaszért!

        Dr. Bor László válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező! A reflux betegség jelentős életvitelbeli akadályozottságot okoz. Azonban a szív eredetű panaszok kizárása ill. igazolása elsődlegesek. Amennyiben nem ezek magyarázzák állapotát, úgy a savas természetű problémák kimutatására kell gondot fordítani, melyek pontos megítélésére a Tápcsatornai Funkcionális Diagnosztika ad választ.


        Kérdés: 2011. június 22., 20:11; Megválaszolva: 2011. június 24., 13:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: