• Gyomorfekély vagy savtúltengés???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztlet Doktornő!!!próblémámra keresem a választ...lassan 1 éve tart már...1 évvel ezelőtt sikerült leadnom idegi alapon ,2 hét alatt közel 10kg-ot.......a két hét alatt napi 1szer étkeztem...és sajnálatos módon napi 1-1,5 doboz cigit elszívtam,ebből kifakadva gyomor próblémára panaszkodom....szénsavmentes vízen kívül semmi mást nem tudtam meginni,amint rostosat vagy szénsavas üdítőt idtam...gyomorégést,görcsölést érztem..nem szedtem semmilyen gyógyszert rá,mert ez a gyomorégés pár perc múlva el is múlt...feleslegesnek találtam hogy bármit is beszedjek rá....mára már javult a próblémám...rostosat már megtudom inni....de a szénsavasat még mindig nem...étkezés után nincs ilyen panaszom...kizárólag csak akkor jön elő ez a próbléma ha szénsavasat iszom... sajnálatos módón kevés folyadékot fogysztok,nem iszom meg a napi minimum 1,5liter folyadékot...de mikor elmegyek szórakózni...egyértelműeen nem is próbálkozom más itallal a mentes vízen kivül...maximum rostos ital...még alkoholt sem...és ott megiszok 5-10 kisüveges szénsavmentes vízet utánna a sokdaik után észlelem a gyomorégést...csak pár percig tart akkor is...lehet hogy azért van ez mert a szervezetem nincs "hozzá szokva." hogy a hétkoznapokon alíg iszom valamit...ott mg hirtelen sokat megiszok belőlle?túlterhelem? ballom orovoshoz nem mertem még elmenni...mert attól félek hogy ez 1 gyomorfekély is lehet...és nagyon félek a a gyomortükrőzéstől....ultrahanggal nem lehet estleg kimutatni a próblémámat?...esélyes ez a 1 gyomorfekélyre?attól függetlenül hogy nem étkezés után észlelem a gyomorégést,görcsölést...kízárólagcsak akkor jön elő ha szénsavasat iszom?vagy egyszerűen ez csak 1 savtúltengés?ezt lehet gyógyszerrel gyógyítani?...válaszát előre is köszönöm!!!!!!

        Dr. Szigeti Nóra válasza a reflux, gyomorfekély témában

        Kedves Kérdező! Azt, hogy a túlzott gyomorsav termelés okozott-e Önnél gyomorfekélyt, csak gyomortükrözéssel lehet megállapítani, amit a nagyon jelentős fogyás miatt mindenképp javasolnék a hasi UH mellé.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. június 13., 20:23; Megválaszolva: 2011. június 15., 07:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: