• Miért sok a savam?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztalt Doktor!Már 9 éve szenvedek a gyomorsavtól. Öt évvel ezelőtt refluxáló mütétem volt ,de a gyomorégésem a torok égésem,a gyomorfájásom továbbra is fenáll.Műtétem óta szedem a 2 szem pariettet és egy szem qumatelt.Ezek a gyógyszerek mellé még külömböző gyógynövényeket is használok,de mindhiába .DEbrecenbe jártam vissza kontrolra 4évig akkor a föorvos azt mondta hogy lehet ,hogy eperefluxom vand de mire megbeszeltük az időpontot ,akkorra ő elment ,egy magán klinikát nyított.Én nem állok olyan jó hogy ezt tudjam finanszirozni.Azóta kerestem egy másik orvost aki azt mondta ,hogy életem végéig kell ezt a kis gyógyszer szedni.Egy honapba ha egy nap jól vagyok az már számomra ünnep.Az ambulás lapomon ez áll.Kp.fejlett,táplált.Nyh-kp.vérteltek.Garatképletek szabadok. Oedema,icterus,cyanosis nincs.Kóros nycs. nem tap.Pm-ben böb nem tap. Pulmok felett sejtes légzés. Ritmusos szívhangok. Has mellkas szintjében,puha, betapintható. Hepar, lien nem tapíntható. Defense, kóros resístentia nem tapintható.Kére a Tisztelt doktor t , hogy segítsen. Előre is köszönöm Barkóczi Tiborné KIsvárda

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Az antireflux műtét elméletiuleg az epés refluxot is megakadályozza, így műtét után a gyomorégés-fájdalom mergmaradhat, de a nyelőcső- és garat panaszoknak szűnnie vagy legalábbis mérséklődnie kell. Ami még felmerül bennem, az a Zollinger-Ellison szindroma, mely extrém mértékű savtermeléssel jár, kimutatása a gasztrin igen magas vérszintjével töreténik (úgy tudom, ilyen vizsgálatot a szegedi egyetemen végenek, azonban előtte legalább 2 hétig ki kell hagyni a savcsökkentő szereket).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. június 03., 19:08; Megválaszolva: 2011. június 04., 19:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: