• Reflux talán?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 7 éves gyermekem kiskora óta rosszul eszik.2 hónaposan vizsgálták nyitott gyomor gyanúval,de hál istennek nem volt az.Refluxot gyanítottak nála.Amint áttértünk a szilárd táplálékra,megszűntek a panaszok.Viszont rengeteget beteg.Gyakran van kruppos jellegű köhögése,gégegyulladása.Alsó és felső léguti problémája.Antibiotikumot is gyakran szed.Legutóbb torokmandula gyulladása volt.De az alapproblémánk megmarad mindig.Ezért is gyanakszom refluxra.Állandóan rekedt a hangja,főleg ébredés után.Orra is sűrűn folyik,orrmanduláját 1 éve vették ki.Gyakori,visszatérő száraz,ugató köhögése van.Néha fehér lepedékes a nyelve és kellemetlen szájszaga is van.Elmondása szerint néha savanyúnak érzi a száját.Állandóan kaparó,maró,csípő érzése van a torkában,általában a gége alatt mutatja.Hasfájós is,sokat nehezen jön el tőle a szél,gáz.Nagyokat nyel,főleg éjszaka.Szeretném véleményét kérni,hogy ez lehet e reflux?Okoz e a reflux állandó gyulladás légcsőben és emiatt lehet e gyakori mandulagyulladása?Sajnos a házi orvosunk nem igazán küldd kivizsgálásra.Allergia tesztet is én kértem,ami negatív lett.Pulmonológus látta,nem astmás.Hasi ultrahang teljesen negatív,nincs elváltozás.Nyelőcső röntgennel megállapítható a reflux? Van úgy,hogy lefekvés után felriad,fájtatja a hasát,elmondása szerint görcsöl,folyik a nyála,hányingere van és köhög(ugatva).Kérem,segítsen tanácsával!!

        Dr. Bor László válasza a reflux témában

        Tisztelt kérdező! A panaszos gyermek valóban nyugtalanító. Amint írja, régóta jelentkeznek döntően inkább felső légúti panaszai, melyek különállóan, de hasi bántalmakkal együtt is jelentkezhetnek. A több szintű vizsgálatokat első sorban fül-orr-gégészeti kontrollal kezdeném(gócok megszűntetése), majd ezt követően gyermek gastroenterológushoz fordulnék. A reflux nyelőcső rtg-nel nem mutatható ki, a reflux megítélésére a legérzékenyebb vizsgálat a Tápcsatornai Funkcinális diagnosztika nyújtotta lehetőség.


        Kérdés: 2011. május 27., 19:30; Megválaszolva: 2011. június 03., 09:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: