• Reflux

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg! Kérdésem a következő lenne. Sajnos nagyon szeretem az erős és fűszeres ételeket. Sokat és egészségtelenül eszek, tudom. 135 kg vagyok 180 cm-hez 30 évesen. Kb 1 éve kezdtek olyan tüneteim lenni, hogy a szívem fölött szúrt a mellkasom, aztán elmúlt. Persze megijedtem, elmentem laborba, nem volt csillagos eredményem. Voltam szívultrahangon, ott sem találtak semit. A vérnyomásom kezelve van. aztán áttértem egészségesebb étkezésre, akkor ezek a tünetek elmúltak. Azóta sajnos megint visszaestem, de most olyan tünetem van, hogyha ilyesmit eszem, utána rá kb fél napra rendszertelen lesz a szívverésem. Percenként 3-4 extra ütést érzek (egy kis lebegés a szívem környékén és ilyenkor a vérnyomásmérő kihagy egy csippanást). Ha eszem quamatelt, akkor ez általában elmúlik, helyreáll. Kérdésem: ez lehet reflux? Illetve a szívre szabad ilyen hatást kifejtenie az étkezésnek? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bor László válasza a reflux témában

        Tisztelt kérdező! Panaszai , alkata és étkezési szokásai alapján szóba jöhet a refluxos eredet. Szív-és mellkasi tüneteit kell először megítélni. A reflux igazolására a Tápcsatornai Funkcionális Vizsgálatok adnak nagy biztonsággal vélaszt.


        Kérdés: 2011. május 20., 18:34; Megválaszolva: 2011. május 23., 23:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: