• Reflux vagy egyéb bajok is lehetnek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Az esetem a következő. Körülbelül egy éve kezdett el egy hányingerszerű érzés előjönni. Mivel akkoriban sok erős, fűszeres ételt ettem valamint kávéztam és teáztam, így gondoltam, hogy ezek lehetnek az okok, így idővel elhagytam ezeket a dolgokat az életemből. Szintén kihagytam a sót is! Idővel egyre gyakoribbá váltak a büfögések. Eleinte gondoltam arra, hogy túl sok levegőt nyelek étkezés során, és ezen is változtatta, hogy ezt a problémát is kiküszöböljem! Idén (2011) ezek a panaszok nem enyhültek. Végül egyszer az utcán annyira szédülni kezdtem, hogy már járni is alig tudtam. Mentőt kellett hívnom, akik azonnal kórházba vittek, ahol hasi röntgenes és hasi ultrahangos vizsgálat után azt mondta az orvos, hogy Ő vélelmezi, hogy nekem savas refluxom van. Ezért javasolja, hogy szedjek Rennie tablettát. Ez egy ideig segített is, majd utána két-három hétig sikerült végre normális körülményeket elérni. Vagyis elmaradtak a büfögések, nem volt semmilyen fájdalmam. Tegnapelőtt (2011.05.14.) a gyomrom baloldalában, a délutáni órákban egy hirtelen fájdalmat éreztem, ami után elkezdtem szédülni. Ez a fájdalom a bal oldalamon át a bal lapockám alá végig kisugárzott. Elmentem az orvosi ügyeletre, ahol kaptam infúzióba no-spa-t és algopyrin-t. Ez átmenetileg enyhítette a tüneteim, de csak nagy nehezen sikerült másnap reggel elaludnom. Majd tegnap (2011.05.15.) miután felkeltem, ismét éreztem ezt a fájdalmat. Ezen kívül, a köldökömnél kezdtem el égő érzést érezni. Kérdésem az, hogy milyen betegségek jöhetnek szóba e panaszokkal? Illetőleg a gasztroenterológiai gyomortükrözés vizsgálatig mit lehet tenni, hogy e panaszok elmúljanak? A fájdalomcsillapítókból már annyit adtak, hogy lassan immunis leszek rá! A választ előre is köszönöm!

        Dr. Bor László válasza a reflux témában

        Tisztelt Uram! Panaszai alapján kb. egy éve fennálló savas eredetű megbetegedése van, elsősorban gyomor-, nyombél fekély-,és/vagy nyelőcső-, reflux betegségek ill. ezek kombinációja jöhetnek szóba, melyek változó mértékben okoznak tüneteket. Oki kezelés csak a kivizsgálását követően jön szóba, amivel nem érdemes sokat várakozni.


        Kérdés: 2011. május 16., 01:32; Megválaszolva: 2011. május 17., 14:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: