• Gyomor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Vebdoktor! Mar korabban irtam a panaszommal,jobb bordaiv alatti nyomast ereztem,erzek.Voltam hasi ultrahangon,ott mindent rendben talaltak,gyomortukrozesen megallapitottak hogy lassu a gyomrom,valami ilyesmit mondtam,lassan mukodik.Letezik az hogy ettol meg mindig erzem azt a nyomast vagy neha egeto erzest a jobb bordaiv alatt a koldoktol jobbra?Mit jelent ez hogy lusta a gyomrom nem emesztek rendesen, nem urulnek ki teljesen a bveleim? Ez okozhat ilyen problemat?Koszonom valaszat!

        Dr. Boros Miklós válasza a gyomorfájás témában

        Tisztelt Kérdező! Ez egy funkcionális zavar. Az oka leggyakrabban a rendszertelen táplálkozásban, mozgásszegény életmódban és stresszes környezetben rejlik. Első lépésként legyen rendszeres étkezés (napi 5). Kerülje a szénsavas italokat és fűszeres ételeket. Alkohol- és dohányzási tilalom. Minden nap mozogjon legalább fél órát (pl séta). Vezessen étkezési naplót és próbálja meg kiszűrni a panaszokat okozó ételeket. Sajátítson el stresszkezelési technikát. A kivizsgálás komplett, így csak akkor kell tovább folytatni, ha az életmódváltás nem vezet sikerre.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 11., 18:14; Megválaszolva: 2011. május 16., 10:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: