• Emésztőrendszeri megbetegedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr(Nő)! Több hónapja vannak bal oldali has-és köldök környéki fájdalmaim. Étkezés vagy ivás után pár perccel bal oldalon harsány gyomor- és bélhangok hallhatóak, a szám ilyenkor savanyúvá válik.Ez a fájdalom fekve csökken, ill. teljesen elmúlik, majd mozgásra visszatér étkezéstől függetlenül, ilyenkor érzem, hogy bélgáz keletkezik és szúró, szorító fájás kíséri bal oldalt, a hát közepén és a mellkasban és úgy érzem, mintha a torkomban gombóc lenne, ill. a bal oldalam mozgásra érzékennyé válik, ilyenkor teljesen gyengének érzem magam. Erre a Nolplaza nevű 40mg-os savlekötő gyógyszert reggel szedem. Tisztelettel

        Dr. Boros Miklós válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező! Komolyabb kivizsgálás szükséges. Keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést, hiszen a gyógyszeres kezelés mellett is vannak panaszai. Addig is legyen egy szigorú diéta (fűszeres, zsíros ételek kihagyása), vezessen étkezési naplót. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, szénsavas italokat. Alkohol- és dohányzási tilalom. Legyen gyakoribb, de kisebb mennyiségű étkezés, alkalmazzon probiotikus kúrát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 07., 20:09; Megválaszolva: 2011. május 12., 00:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: