• Reflux

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Doktornő! 17 éves vagyok és gyakran van hányingerem. Sokan mondják, hogy a stressz, ebbe lehet is valami mert szünetekben nincs semmi bajom csak a suliba. De volt olyan, hogy éjjszaka erős hányingerre ébredtem. Voltam vérvételen és hasiultrahangon de semmit se találtak. Háziorvosom azt mondta a gyomortükrözéshez fiatal vagyok azért az mondta talán kezdődő reflux lehet és Apo-famotidint írt fel. Egy dobozzal beszedtem, de nem javult semmi. Ha nagyon rosszul vagyok beveszek egy daedalont de ettől meg elléggé szédülök. Mi lehet a baj?

        Dr. Bor László válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező! A hányinger, mint vezető tünet számos kórképben fordul elő. Okát mindenképpen tisztázni kell, e nélkül megfelelő kezelés és érdemi javulás nem várható. Elsősorban gastroenterológiai(emésztőszervi) szakrendelésre történő irányítása javasolt. Amennyiben refluxos eredet igazolódik, Tápcsatornai Funkcionális Diagnosztikai kivizsgálása jön szóba.


        Kérdés: 2011. május 06., 19:40; Megválaszolva: 2011. május 09., 12:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: