• Gyomorproblémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Két éve endoszkópiás vizsgálatot végeztek nálam, amelynek eredménye: csíkolt hyperaemia, 1-1 komplett erosio látható, corpus és a fornix nykhja ép. A cardia nyitott, csuszamlásos sérv látható. A hámátmenet ép. A nyelőcső ép. A vizsgálatra azért volt szükség, mert néha gyomorgörcseim/fájdalmaim voltak. Akkor 20 mg Nopazat írtak fel, amit két hétig szedtem, jobb nem lett tőle, viszont nagyon drága volt, ezért abbahagytam, és két héttel ezelőttig, csak ritkán jelentkeztek gyomor fájdalmak. Most viszont kb. két hete folyamatos fájdalmat érzek, olyan, mintha mindig éhes lennék, de iszonyú fájdalommal jár, ezen kívül hányingerem van, és alig bírok nyelni, egy gombóc van a torkomban. A körzeti orvos most esomepraolt 40 mg írt fel, három napja szedem amitől meg iszonyú fejfájásom van, és a gyomrom sem jó. Semmi ételt nem kívánok, de ha eszem is, utána is rosszul vagyok. Kérem segítségüket, mit lehet ilyenkor tenni. Vissza kellene mennem a gasztroenterológiára? Köszönettel

        Dr. Bor László válasza a reflux témában

        Tisztelt hölgyem! Panaszai és a látott tükrözéses vizsgálat eredménye sav eredetű, a gyomrot és a nyelőcsövet is érintő eredetre vezethetők vissza. Ez utóbbira enged következtetni a nyitott gyomor bemenet és a rekeszsérv megléte. A leírtak alapján az erélyes savcsökkentő gyógyszerelésre jól reagált, ennek felfüggesztésekor jelentős panaszai tértek vissza. Gyógyszerelése beállítása, refluxos eredet tisztázása céljából gastroenterológiai kontrollja valamint Tápcsatornai Funkcionális Diagnosztikai és kivizsgálása javasolt.


        Kérdés: 2011. május 06., 14:38; Megválaszolva: 2011. május 09., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: