• Aloe Vera

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Refluxom és rekeszsérvem van. Eddig 3 üveg/liter aloevera gél ittam meg. Reggel és este iszom. A panaszaim megszüntek, vagy csak nagyon ritkán jönnek elő. Az lenne a kérdésem, hogy meddig lehet az aloeverát inni, mert sajnos rossz dolgot is hallottam róla. Olvastam, hogy Önök is kúra szerűen ajánlják, de mennyi ideig tartson a kúra. Igazak lehetnek-e azok a hírek, miszerint hosszú távon történő alkalmazása vastagbél daganatot okoz? Válaszukat is előre köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Személy szerint örülök, hogy természetes módszerrel sikerült panaszait megszüntetni. Nincs arról információm, hogy az aloe vera folyamatos fogyasztása vastagbélrákot okozna (erősen kétlem, hogy így lenne). A panaszok tartós megszünése az életmódi tanácsok betartásától is függ (gyakori, kis étkezések, szénsavas italok, fűszeres ételek kerülése, hasűri nyomás csökkentése, ágyban a fejvég megemelése).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. május 06., 10:58; Megválaszolva: 2011. május 07., 23:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: