• Lyme-kór

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Két éve volt bennem egy kullancs. Tavaly fáradékony voltam és a csípőízületem is sokat fájt. Majd eszembe jutott a kullancs és a háziorvos elküldött vizsgálatra. A vérből kimutatták a borrelia IGM pozitivitás. Majd egy hónap doxycyclin kezelés. Két hónap után negatív, majd újabb két hónap után újra IGM pozitív. Újra doxycyclin kezelés egy hónapig. Az ízületemre is sok gyógyszert szedtem. A fertőzőn a doktor azt mondta, hogy nem vagyok lyme-kóros, mert legalább egyik térdemnek el kellett volna dagadnia. Utána nem volt vérvételem Őszre mondhatni rendbe jöttem ezekből, de kezdődött a refluxom, ami a mai napig idegesít. Itt is helicobacter volt kimutatható. Újabb antibiotikumos kezelés. Ez nem tudom, hogy normális-e. Mindig szedek mellé valamilyen probiotikumot, de gondolom, hogy a szervezetnek nem használ ez a sok antibiotikum. Folyamatos torokfálásom van. Azt mondták, hogy a refluxtól fáj. A gégészeten mondták, hogy piros a garaton, de a refluxtól valószínű. Most olvastam, hogy a lyme-kór torokfájást is okozhat. Lehet, hogy még mindig lyme-kóros vagyok? Lázam nincs, de a csípőm, már megint kezd fájni. Kérem mondjon véleményt, hogy mit csináljak. Vetessek megint vért a lyme-kór vizsgálata miatt? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a Lyme-kór témában

        Kedves Kérdező! A torokfájása nagy valószínűséggel a reflux következménye. A csípőizületi fájdalom lehet a Lyme-kór ismételt fellángolása. Általában a fellángolások során a tünetek enyhébb formában jelentkeznek. Ha a vérvétel eredménye alátámasztja a betegség fellángolását, ismételt, hosszantartó antibiotikus kezelés válhat szükségessé. Esetleg felmerülhet, hogy a kezelés más antibiotikummal történjen.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. április 26., 11:42; Megválaszolva: 2011. április 28., 18:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: