• Prolactin emelkedés Motiliumtól?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 5 napig szedtem a Motiliumot kétszer felet, (ami tulajdonképpen a refluxra nagyon jó volt), de egyik nap nem tudtam elvágni rendesen és beszedtem egy egész szemet, délutánra erős alhasi fájdalommal együtt meg jött a menstruációm 4 nappal előbb, mint kellett volna. Azonnal abbahagytam a szedését, és kérdésem az lenne, hogy ha megemelte a Motilium a Prolactin szintet, akkor az vissza fog magától állni? Köszönettel: K. Ildi

        Dr. Veress Dóra válasza a prolaktin, vérzészavar témában

        Kedves Asszonyom! A Motilium valóban okozhat prolaktin szint emelkedést, de ez a hormon a tejelválasztást serkenti, a menstruációt pedig gátolja. Gondoljon csak a szoptatós anyukákra, akik a szoptatás ideje alatt nem menstruálnak! Éppen ezért Önnél sem valószínű, hogy a 4. nappal korábbi vérzést a Motilium okozta volna, valószínűleg valami más oka lehet, hogy hamarabb jött meg a vérzése! A kérdésére válaszolva, ha Önnél megemelte volna a gyógyszer a prolaktin szintet, akkor az vissza fog állni magától.


        Kérdés: 2011. április 24., 13:54; Megválaszolva: 2011. április 26., 22:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: