• Baloldali szúrás!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Pár éve elkezdett szúrni, de inkább görcsölni a bal mellem mellett az oldalam. Akkor szokott jelentkezni ha túl sokat cipekedek főleg nehezet az én 43 kilómmal és 160 cm - el! Az éjszaka nyugalmi állapotban görcsölt be, ezért felkeltem kicsit mozogtam és utána vissza feküdtem a hátamra. Reggelre jobb lett de még mindig érzékeny és meg van egy kicsit duzzadva! Voltam vele orvosnál azt mondta nem komoly és felírt B12 vitamint (Milgamma drazsé) amit napi 2 -szer kellett szednem. Elmúlt és hosszú ideig nem fájt, de most kiújult megint és ki is sugárzik a fájdalom! Mitől lehetséges ez? Lehet izomgörcs vagy idegbecsípődés? Netán izomrándulás? Mit javasol mit tegyek? Van rá gyógymód? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Domján Beáta 2011.04.21. 11:56

        Dr. Veress Dóra válasza a bal oldali hasi fájdalom témában

        Kedves Beáta! Először is azt kellene eldönteni, hogy izom eredetű-e biztosan a fájdalom. Ha az izmai fájnak, akkor vitaminnal, kalciumpótlással, esetleg fájdalomcsillapító krémmel valókenésre elmúlik a fájdalom. Ha azonban valamelyik hasi szerve fáj, akkor más megoldásra van szükség. Ez utóbbi esetben jó lenne egy kivizsgálás, hasi ultrahang, hogy kiderüljön, hogy nincs-e esetleg komolyabb probléma a tünetek hátterében. Mielőtt orvoshoz fordul érdemes lenne végiggondolni a következőket: mikor fáj, merre sugárzik, van-e más panasza, étkezezéssel összefügg-e, légvételekkel összekapcsolható-e?


        Kérdés: 2011. április 21., 11:57; Megválaszolva: 2011. április 23., 23:51

        Kövess minket a facebookon!
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a banasszal fordulnék önhöz, hogy kb 1 éve észre vettem hogyha szénsavas italt vagy csípős erős ételt eszek iszok akkor ahogy lenyelem egy enyhe szúró égő érzést érzek egy pillanatra a hasamban a köldököm...
        Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim kb. egy hónappal ezelőtt kezdődtek tüsszögéssel,orrfolyással és szemkönnyezéssel,éjszakai orrdugulással.Az orrdugulás olyan nagy mértékű volt, hogy éjszakánként nem tudtam, csak szájon...
        Üdvözletem! 29 éves vagyok, sajnos túlsúllyal küzdök.Lassan egy hónapja, hogy borzasztóan ég a gyomrom, a hàziórvosomtól kaptam egy gyógyszert, Apo-famotidin a neve. Ezt teljes mértékig végig szedtem, de 2 napja amióta a gyógyszer...
        Tisztelt Doktornő! Évek óta küzdök gyomorégéssel, vagyis a nyelőcsövem és a gyomorom közötti rész fáj. Az utóbbi hetekben szinte elviselhetetlenné vált a fájdalom. Már kávét sem iszom se nem dohányzom, mert nem bírom elviselni az...
        Tisztelt Doktor úr kb.1 éve van enyhe szúró,vagy tompa fájdalom a bal bordaív alatt,ezenkívül a nehéz zsíros ételeket kihányom.3 hete mentem el az orvoshoz mert már nemcsak a nehéz ételek okoztak hányást hányingert.Refluxot diagnosztizáltak...