• Égő gyomor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DR.!Az én problémám az,hogy nagyon sok a gyomorsavam és ez annyira elfajult már,hogy a nyelőcsövemet és a hangszálaimat is állandóan megtámadja valami ami álltal elmegy a hangom és most jelenleg is érzek valamit ami nem akar felszakadni,mit tegyek kihez fordúljak a Qvamatelt szedem,de úgy látszik nem elég az étrendem sajnos a munkám álltal össze-vissza van hiába szóltam már senkit nem érdekel így nem lehet a betegségeket megelőzni.kérem segítsen,hogy mit tegyek.Köszönettel.Mészárosné Toldy Tímea

        Dr. Csuth Ágnes válasza a reflux témában

        Kedves Tímea! Protonpumpa-gátló és prokinetikus kezelésre lenne szüksége (ezt háziorvos felírhatja), és életmódbeli változtatásokra, azaz súly optimalizálása, csípős, fűszeres ételek kerülése, panaszt okozó ételek kerülése, alkohol- és dohányzási tilalom, napi ötszöri kis étkezés. Ha így sem javul, gasztroenterológust keressen fel!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 20., 12:57; Megválaszolva: 2011. április 21., 10:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: