• Lehet reflux??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot Kívánok! Hagy kérdezzem már meg, hogy nekem már vagy 2hete folyamatos büfögéseim vannak! Ha nyelek nem szokott fájni,a gyomrom se fáj Bár a nyelésnél a gombóc az érezhető! Ha a büfögés nem távozik teljesen csak félig pl akkor olyan mintha valami lenne a torkomban de mihelyt kibüfizem már nincs is gond! Napi tevékenységem alatt mindig mozgékony vagyok egyhelyben nem mindig szoktam enni normálisan, sok folyadékot is fogyasztok,de szódát is rendszeresen! jah még egy fontos valamelyik nap feljött egy-két piros vér is amit kiüritettem! Tudnának ebben nekem segíteni? Egy évvel ezelőtt voltam gymortükrözésen ami enyhe foku hasi felmaródást állapított meg, a nyelőcsőben meg nem talált semmit!

        Dr. Boros Miklós válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező! Első lépés az életviteli és táplálkozási szokások megváltoztatása. A szódát ki kell hagyni, hiszen a böfögés ekkor természetes és nem is tesz jót az egyébként is érintett gyomor nyálkahártyának. Figyeljen oda, hogy legyen meg a napi 5 étkezés. Kerülje a fűszeres ételeket. Alkohol- és dohányzási tilalom. Amennyiben ezek mellett is jelentkezik a tünet valóban lehet reflux, de ekkor is az életmódváltás az első lépés.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 11., 11:06; Megválaszolva: 2011. április 14., 15:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: