• Reflux okozhat szédülést?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Januárban gyomortükrözés alkalmával refluxot állapítottak meg nálam. Egy hónapig szedtem a Rapyprexet napota 1-et és a Cerucalt 3x1-et. Most olyan rosszra fordult az állapotom, hogy több mint két hete nincs étvágyam egyáltalán. Elm entem egy belgyógyászhoz, és azt mondta, hogy nem gyógyult meg a reflux és kiírt 3x1 Domperidon 10 mg tablettát és 20 mg-os Gelbra nevű gyógyszert 2x1-et. Most 2 napja szedem. Kérem írja meg véleményét arra vonatkozóan, hogy Ön szerint ha csak hányingerem van, meg most 2 hete az étvágytalanság, akkor biztos, hogy refluxom van. Nem ég a gyomrom, nem marja a sav, "csak" a hányinger és az étvágytalanság. Meg nagyon szédülök, de ezt is a refluxra alapozzák. Bízhatok-e abban, hogy használni fog a gyógyszer? A tükrözés alkalmával leírt diagnónis: Nyelőcsőban a nykh. hyperaemiás, a gyomor redőzet vaskos, a bulbus ép. Diag. Reflux oesophagitis I st. Gastritis Köszönettel!

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        A reflux szédülést nem okoz, így ennek a hátterében más eltérést kell keresni. Az étvágytalanság és a hányinger lehet a reflux következménye, de más betegségek is okozhatnak hasonló panaszokat. Ha a fent leírt terápia mellett panaszai nem szűnnek, a reflux kórokozó szerepe erősen megkérdőjelezhető.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. március 03., 12:06; Megválaszolva: 2011. március 05., 17:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: