• Reflux?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorÚr/Nő! 22 éves gyermekemnél 2 hónapja gastrooesophagealis refluxot állapítottak meg oesophagitis nélkül. Controloc 40 mg tablettát szed azóta, 2X1 (2 hétig), most napi 1 tablettát. Tünetei (asztmás jellegű rohamszerű köhögés) azóta megszűnt, viszont megjelent egy nagyon kellemetlen dolog nála. Minden étkezés után öklendezik kb.2-3 percig, majd ez megszűnik,s nincs tovább semmi gondja. Azt mondta a kezelőorvosa, hogy valószínűleg sok levegőt nyel evés közben, illetve a reflux okozza a problémát. Hogy lehetne ezen segíteni, vagy elképzelhető hogy más problémája is lehet? Kérjünk további vizsgálatot, s ha igen milyen irányba induljunk? Köszönettel: Aggódó Édesanya

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Első körben a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezéseket javasolnám én is, tudatosan figyelve a levegőnyelés kerülésére. A napi stressz megfelelő feldolgozása (sport, jóga, relaxatio) is nagyon fontos. Gyógyszeresen a Controloc mellé a Domepridon tabletta 3x10mg dózisban jöhet szóba.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. február 10., 22:17; Megválaszolva: 2011. február 13., 15:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó