• Epe reflux!?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves web-orvos! A elozzo kerdesemre azt a diagnozist kaptam hogy "epe reflux" . Ami bizony egyezik,mert elegge surun fordul ello az,hogy erthetetlenul erzem a keseru izt a szamban,amit hanyinger kiser. De ha szabad lenne,szeretnem kerni hogy kicsit bövebben erthetto legyen szamomra...hogy mi is az epe reflux? Van e sulyosabb valtozata?dietaznom kelene?vagy akar orvoshoz is kenne ezzel a problemaval fordulnom? Viccess lehet de mivel babat szretnenk,mindig azt hiszem terhes vagyok,ugyan is mar van egy 7 eves nagy lanyom es mikor vele lettem terhes.....szinte 100%,ban epere gyanakodtam. Enyire roszul mukodne az epem hogy havonta jelentkezne a keseru iz? Ellore is koszonom valaszat!Tovabbi kellemes napot! üdvözlettel Amarillys

        Dr. Boros Miklós válasza a epés reflux témában

        Tisztelt Kérdező! Ahhoz, hogy az epe a gyomron és a nyelőcsövön át a garatig jusson a gyomor-bél rendszer felső szakaszának a funkcionális zavara kell. Az életmódbeli változatatások mellett legyen egy gasztroenterológiai szakvizsgálat is. Első lépésben naponta 5-ször étkezzen, kerülje az egyszerű szénhidrátot, kávét, szénsavas üdítőket. Egyen több növényi rostot és alkalmazzon probiotikus kúrát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. január 30., 13:05; Megválaszolva: 2011. január 31., 22:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a banasszal fordulnék önhöz, hogy kb 1 éve észre vettem hogyha szénsavas italt vagy csípős erős ételt eszek iszok akkor ahogy lenyelem egy enyhe szúró égő érzést érzek egy pillanatra a hasamban a köldököm...
        Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim kb. egy hónappal ezelőtt kezdődtek tüsszögéssel,orrfolyással és szemkönnyezéssel,éjszakai orrdugulással.Az orrdugulás olyan nagy mértékű volt, hogy éjszakánként nem tudtam, csak szájon...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        A Normaflore Extra teljessé teszi a bakteriális vagy vírusos fertőzés okozta akut hasmenés kezelését!
        A hajhullás kellemetlen, akár lelkileg is megterhelő lehet. Van megoldás!
        Tudjon meg többet a gyulladásos bélbetegségről! Hasznos információk az IBD-ről.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó