• Ulceran II.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Köszönöm szépen a segítségét! Annyit szeretnék még kérdezni Öntől, hogy régebben szedtem a Pafenon nevű tablettát, ami elég jó volt, csak a keserű visszacsorgás (reggel-este) nem szűnt és azért kellett váltanom Rabyprexre, és most ulceranra, de eddig semmitől sem szűnik. A pafenon jobban csökkenti a savat mint az ulceran? Mert akkor nem jobb lenne újra a pafenont szednem (nehogy az ulceran ne hasson mert gyengébb, attól félek)? De olvastam, hogy a savcsökkentők hatásásra 5-ször annyi savat kezd termelni a gyomor, ez igaz? Mert akkor ha ez igaz, gondolom előnyösebb a gyengébb ulceran és mellé salvus víz vagy aloe vera, nem? (És nem az erősebb gyógyszerek.) Ön mit tanácsol? Nagyon várom válaszát, tanácsát (bármit szívesen fogadok), mert évek óta próbálok gyógyulni, és félek teherbe esni is a refluxom miatt. Előre is köszönöm szépen a segítségét!

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        A keserű íz epés refluxra utal, melyet a savcsökkentők érdemileg nem befolyásolnak (így akár a kevésbé hatékony Ulceran is elegendő lehet). Javulás a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezésektől, ágyban a fejvég megemelésétől, a hasűri nyomás csökkentésétől várható. Gyógyszeresen a Domperidon EP 3x1 dózisban segíthet a reflux megakadályozásában.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. január 11., 10:23; Megválaszolva: 2011. január 12., 11:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: