• Reflux és nagyon erős görcsök

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Sok éve /több mint 10/ epés refluxot és túlsúlyból adódó zsirmájat állapitottak meg a László korházban /igen rossz volt a májfunkcióm/. Fogynom kellene, többször sikerült de visszajönnek a kilók mindig.A legnagyobb gondom az, hogy időnként súlyos görcseim vannak. A hátamból indul ki egy ponton,elkezdek émelyegni, egyre rosszabb lesz a közérzetem, felfúvódom. Ha ilyenkor nem veszek ke 2db Noshpát és 2 db Algopyrint, akkor teljesen elhatalmasodik, begörcsöl az egész hátam, majd az egész mellkasom és a gyomrom.Ilyenkor megáll az emésztés azt hiszem, mert ami könnyitene, nincs. Ha időben beveszem a gyógyszereket,lefekszem és elalszom,akkor reggelre elmúlik, Ha nem veszem be és orvoshoz megyek, számtalanszor infarktusra gyanakortak, e az ÉKG jó volt. Kérdésem,hogy lehetnek-e ezek a görcsök a refluxtól, vagy pedig epegörcsök ezek ? Viszont soha nem mutatott ki semmi problémát az epémmel az ultrahang/Január elejére ismét kaptam időpontot és megint megnéztem. Lehet hogy mégis epe, mert időnként nembirok Kbetűs zöldségeket, hagymát, tejterméket stb. enni. Vagy mindkettővel baj lehet mivel epésa refluxom? Viszont akkor az ultrahang miért nem mutat ki semmi baj az epémmel ? Azt hiszem ezek már eléggé súlyos tünetek,de nem tudják az orvosaim, hogy epe, reflux vagy esetleg izomgörcs /bár ez utóbbi esetén szerintem nem lennének emésztési zavaraim,már pedig vannak.) Kszönöm válaszát, üdvözlettel,

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        A refluxra abszolút nem jellemző az ilyen jellegű panaszképzés. Időszakos epeürülési zavar azonban okozhat hasonlót. Kimutatására labor(máj- és epeuti enzimértékek), hasi ultrahang illetve HIDA vizsgálat (esetleg provokációs teszttel) lehet alkalmas.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. december 06., 19:31; Megválaszolva: 2010. december 07., 11:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó