• Barett nyelőcső

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktor Úr! Nemrég kérdeztem a nyelőcsövemmel kapcsolatban: Ön azt írta, hogy ha a refluxos tüneteim nem javulnak, akkor szóba jöhet a funkcionális vizsgálat. Ez megtörtént februárban, ahol kimutatták gyógyszer mellett is gyengén savas refluxot. Azóta eltelt fél év, de szinte rosszabb lett a helyzet.. Felajánlották az antireflux műtétet is, de én még tartózkodok tőle, mert annyi sok rosszat is halottam efelől. Sokaknak megmaradt a nyelési probléma a műtét után, és még a sav is valakinek jelen volt így is. Ezért egy kicsit hezitálok, de viszont ha a problémáimat nézem, ill. a Barett nyelőcsövet, amit múltkor ki is részleteztem Önnek, akkor a műtétet kell választanom hamarosan. Mit is jelent a dysplasia? Mitől fájnak ennyire a nyirokvonalaim, hogyha elméletileg ennyi idő alatt nem alakulhatott ki rossz elváltozás? Azt is értem, hogy a reflux savanyú ízzel jár, de olyannyira, hogy azt érzem, mintha a torkomból szivárogna ez az íz? Hát nem kívánom senkinek. Ha tud ezekre a kérdéseimre válaszolni, azt nagyon megköszönném. Tisztelettel: K.Árpádné

        Dr. Csuth Ágnes válasza a reflux témában

        Kedves Kérdező! A rendszerünk anonim, sajnos előző levelét nem tudom visszakeresni, így arra kérem, hogy ezen lavalét az előzményekkel együtt küldje el újra.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. november 25., 19:16; Megválaszolva: 2010. november 29., 12:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: