• Milyen vizsgálatot kérjek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hírtelen, általában délután este felé rosszullét jön rám. Először a kezem s lábamban érzem, majd hányinegerem lesz több esetben hányok is, és hajmenésem, hidegrázásom. Egy- két órán át tart, de előfordul, hogy tovább. A vége felé okszor kell mennem vizelni hasmenésem már nincs elmúlik a hányinger is, a hidegrázást felváltja a bőröm égő érzése, szájszárasság, szomjúság. Innom kellene, de minden korty víz gyomorfájást okoz. Háziorvosom csinált egy teljes vérvételt, melyen eredményeim jó voltak, a koleszteinem volt kicsit magas, de azt mondta, hogy még így is elfogadható. Az ő diagnózisa szerint a bajok eredete idegi, szedjek nyugtatót (Frontint). Előzőekben már gyomorsavra írt fel többféle gyógyszert is, de nem használtak (pl.Noacid). Sokszor vagyok fáradt is, de próbálom nem elhagyni magam két gyerek mellett ez nem engedhető meg. A rosszullétek most durván két hetente jelentkeznek, de volt hogy minden másnap.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a rosszullét témában

        Kedves Kérdező! Nem derül ki, hogy a Noacidot mennyi ideig szedte, ezt a gyógyszert 8-12 hétig is szoktuk javasolni, mert úgy tartós a hatás. Véleményem szerint, ha szervi eltérést nem talált az orvos, érdemes megpróbálkoznia a Frontinnal is, néhány hét múlva számoljon be róla, hogy hogyan hatott, ha továbbra is panaszos, megpróbálunk további kivizsgálással kapcsolatban tanácsot adni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. november 18., 18:32; Megválaszolva: 2010. november 21., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Az afta a szájüregben lévő fájdalmas, fehér tetejű fekély.(x)
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó