• Lehet komolyabb betegség a nyelőcsövemben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktor úr! 2002 óta refluxom és hiatus herniám van. Jelenleg is szedek rá gyógyszert 2x1 40 mg Emozult. Idén februárban gyomortükrözésen Barett nyelőcsövet diagnosztizált az orvos. Most szeptember óta állandóan égett a gyomrom, vagy a nyelőcsövem alsó harmada?, nem tudom, de tény bármit is ettem, égett, Ez tartott kb.. 1 hónapig, aztán elmúlt , de azóta folyamatosan fáj a torkom, a mandulám ás borzasztóan savanyú a szám íze. Egyszerűen nem akar elmúlni ez az íz, ami mostanára már nagyon idegesít..Fáj még a szegycsontom, a nyakam és a nyirokcsomóim. Állandóan rossz a közérzetem. Kialakulhatott-e február óta valamilyen komolyabb betegség a nyelőcsövemben, ami ezeket a tüneteket produkálja?

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        A Barrett-oesophagus a nyelőcsőtumor fokozott rizikójával járó állapot, emiatt rendszeres gastroscopos és szövettani ellenörzés szükséges. A panaszok hátterében inkább a reflux súlyosbodása állhat, emiatt az Emozul mellé érdemes lenne Domperidon tablettát használni napi 3x1 dózisban. Ha panaszai nem szűnnek ennek ellenére sem, akár antireflux műtét is szóba jöhet.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. október 21., 19:59; Megválaszolva: 2010. október 25., 12:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: