• Terhesen szabad-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! A múltban olyan sokat segített már nekem a tanácsaival, hogy szeretném újra az Ön segítségét kérni! Kisbabát szeretnénk hamarosan. Sajnos nyelőcső és gyomorfekély betegségem volt (+rekeszizomsérv) így sok gyógyszert szedek kb.3 éve (Controloc, Nolpaza, Motilium). Mára már "csak" gyulladás maradt belőle, de még gyógyszereznem kell, de már csak Pafenon 20mg-ot 2*1-et és B1-et szedek, és néha panadolt ha görcsölök. Terhesen ha jól tudom nem szabad majd szedni ezeket, és mivel korábban egy 6 hónapos aloe vera kúrát csináltam (amitől a fekélyből "csak" gyulladás lett annyit gyógyított a gél) szeretném a terhesség alatt is szedhető savcsökkentő gyógyszert majd kiegszíteni aloe verával (napi2 dl-t ittam) ebből a fajtából: A Lily of the desert (Sivatagi liliom) Aloe vera gél 99,5 %-ban az Aloe vera barbadensis leveleiben raktározott kocsonyás anyagot tartalmazza. A gélszerű anyag közel 200 aktív hatóanyagot tartalmaz. A főbb hatóanyagcsoportok: mono- és poliszacharidok, esszenciális aminosavak, vitaminok, ásványi anyagok, szaponinok, enzimek, organikus savak, melyek részt vesznek a terápiás hatások kialakításában. Szeretném a segítségét kérni, hogy mikor kell még terhesség előtt kb. hány hónappal, hogy tisztuljak a terhesség idejére abbahagyni a savlekötő gyógyszert (Pafenon) és olyat szedni amit terhesen is szabad? És milyen gyógyszert ajánlanak terhesen savcsökkentőként? És ezt az aloe verát ihatom a 9 hónapon át a savcsökkentő gyógyszer mellé? Szoptatáskor is ihatnám? (Nagyon sok a savam, azért is kell még gyógyszereznem most is, hogy a gyulladás nehogy rosszabdjon fekéllyé.) Előre is köszönöm a segítségét! Tisztelettel: F.Anita

        Dr. Csuth Ágnes válasza a egyéb témában

        Kedves Anita! Előző, azonos tartalmú kérdését már szülész-nőgyógyásznak továbbítottuk.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. október 20., 15:48; Megválaszolva: 2010. október 21., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: