• Gyakori székletürítés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        5 evvel ezelött refluxot allapitottak meg nalam.6 honapig folyamatosan szedtem ra gyogyszert.Terhes lettem ,problemaim eltüntek.Nyar ota többször volt gyomorgorcsöm,közvetlenül a bordak alatt, mindig felkeles utan,gyakori szekletüritessel,fekvö helyzetben a fajdalom enyhült,allva,szekletürites közben erösödött.Allandoan fel voltam fujodva.Görcseim mar egy ideje nem voltak,de delelöttönkent gyakori a szekletüritesem.Haziorvosom csinalt ultrahangot,epekö hasnyalmirigy rendben van.Fruktoz laktoz erzekenysegre decemberben lesz tesztem.Egy ideje nem eszem gyümölcsöt,azota a hasi puffadas javult,de azota is gyakori a szekletem hasmenesem nincs,de vannak napok mikor nagy mennyisegü.Szekletüritest neha nyak kiseri.Nagyon felek hogy komoly bajom van,nagymamamnak belrakja volt 55 evesen,orvosom azt mondja vegbeltükrözest eleg lesz 45 evesen vegezni,valami etelallergiam lehet.Valaszat elöre is köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Háziorvosának igaza van, a vastagbélrák-szűrést elég elkezdeni 5-10 évvel korábban, mint a legfiatalabb érintett egyenesági hozzátartozó a diagnózis idejében. Javaslom, egyen gyakran, kevesen, használjon kúraszerűen pre- és probiotikumokat (Progastro825), mozogjon rendszeresen (ez a bélmotilitás elősegítésével csökkenti a puffadást).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. október 10., 10:51; Megválaszolva: 2010. október 11., 17:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó