• Reflux gyógyszeres kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        ALansacid 30 mg -s kapszulát szedem. Az a kérdésem, szedhetem e folyamatosan, ha abbahagyom rögtön visszatér a gyomorsavam és még erősebbben mint a gyógyszer szedeése elött.. Meddig szedhetem, vagy át kell e térnem más gyógyszerre , ha igen legyenszíves ajánlani valamit helyette. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        A Lansacid alkalmas reflux-betegség kezelésére (bár már léteznek modenebb gyógyszerek is). A reflux terápiájában a savcsökkentők, mint a Lansacid is, tüneti terápia (a panaszokat megszünteti, de az okot nem), így nem csoda, ha elhagyásakor újra jelentkeznek a tünetek. A szer évekig szedhető, nem várható különösebb mellékhatás. A gyógyszer szedése mellett az életmódi változtatásoktól várható a gyógyulás: gyakori, rendszeres, kis étkezés, a szénsavas italok kerülése, ágyban a fejvég megemelése, a hasűri nyomás csökkentése (fogyás).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. szeptember 22., 21:02; Megválaszolva: 2010. szeptember 24., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó