• PARIET

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Dr. Plósz János Tisztelt Doktor Úr ! Évek óta jelentkeznek visszatérő gyomorproblémáim, amelyek során kettő alkalommal voltam gyomortükrözésen, legutóbb két éve. Pariet , Controloc, és Cerukál gyógyszereket kaptam, amelyekkel megszüntek a panaszaim. Most ismét hasonló tüneteim vannak, amelyre Controloc gyógyszert szedek. Kimondott görcsöt, fájdalmat nem érzek , a gyomromban, csak néha égő érzést apró éles szúrásokkal,, valamint keserű szájízt, viszont bármit is eszek, vagy iszok,- odafigyelve a könnyű ételekre, - étkezés után övid időn belül - 10-15 perc- megfájdul a fejem, és ilyenkor semmivéle gyógyszertől nem enyhűl a fájdalom.. Ez esetekben nem is a gyomorfájdalom, hanem a fejfájás az elviselhetetlen., amely a napi munkavégzésemet terheli. Volt rá példa, hogy nem is éreztem, hogy nem esett jól, vagy megterhelte volna a gyomromat amit ettem, de a fejem az nagyon megfájdult, és ezt fájdalomcsillapító sem mérsékelte, vagy szüntette meg, ekkor már tudtam, hogy ez az étkezéssel függött össze. Hasi ultrahangra és lobor vizsgálatra is elküldtek, és minden eredményem jó lett. Még hozzá kell tennem, hogy nem kávézom, alkoholt nem fogyasztok, túlsúlyos nem vagyok. de már nem tudom, hogy mit merjek enni, illetve mivel tudnám ezeket a tüneteket kiküszöbölni. Szeretném véleményét kérni a fent leírtakkal kapcsolatban KÖSZÖNETTEL

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Fejfájásának oka vércukorszint hirtelen emelkedése majd túlzott csökkenése lehet. Ebből adódóan a gyakoribb, kis adagokban történő étkezés, szemben a napi 3 alkalommal való táplálkozással, megszüntetheti a fejfájásokat. Segíthet a gyorsan felszívódó szénhidrátok kerülése is.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. augusztus 30., 11:46; Megválaszolva: 2010. augusztus 31., 14:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: