• Reflux

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Doktornő! Két éve refluxot állapítottak meg nálam gyomortükrözés után nyelőcső gyulladással,most az a problémám hogy szedtem domperidon majd cerucal tablettát,de mivel mindkettőt mellékhatásai miatt abba kellett hagynom így most csak a gyomorvédő pantacid flux 40 tablettát szedem.A gond az hogy kb.két hete egyszerűen úgy érzem hogy a feltoluló sav szétmarja a torkomat/időnként a hangom is elmegy/ valamint folyamatos savas íz van a számban és bármit eszek vagy iszok nem múlik és már úgy érzem a fogaim is fájnak mintha marná a sav.Kérdésem az lenne hogy tudna-e ajánlani valamilyen gyógyszert vagy gyógynövényt amitől ezek a panaszok megszűnnek,mert az orvosom azt mondta hogyha nem javul az állapotom lehet hogy bélbetegség és béltükrözést akar amit én nem.Nem tudom hogy ehhez az állapothoz köze van-e hogy kb.két hete miden reggel hasmenésem van/sárgás színű néha csíp,amire a doktor azt mondta a visszafolyó epeváladék miatt van/ valamint számomra kellemetlen és kínos hogy olyan bélgázok távoznak belőlem mintha erjedne bennem az étel amit megettem,itt kell hozzátennem hogy szinte kenyéren,péksüteményen,húson,burgonyán,rizsen kívül szinte semmit nem tudok enni,a gyümölcsöktől mivel savas fáj és ég a gyomrom.Segítségét előre is köszönöm B.né Mariann

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Véleményem szerint két külön problémával állunk szemben. Az első a reflux betegség, melyre ezek szerint az eddiginél intenzívebb terápia szükségeltetik. Javaslom próbálja meg a Rabyprex tabletta szedését 2x20mg dózisban. Emelett az életmódi tanácsok (gyakori, rendszeres, kis étkezés, szénsavas italok kerülése, ágyban fejvég megemelése, hasüri nyomás csökkentése) illetve kiegészítésképpen Salvus vizes ivókúra és Iberogast cseppek használata segíthet. Az emésztési zavar megoldása pre- és probiotikumok (Progastro825) kúraszerű használatától, könnyű-vegyes diéta tartásától és rendszeres testmozgáastól várható.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. augusztus 08., 12:12; Megválaszolva: 2010. augusztus 10., 16:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: