• Reflux?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.úr/Dr.nő! Pár hónapja kínoz a gyomorfájás. Voltam hasi ultrahangon, gyomortükrözésen, azt mondták negatív, korábban refluxra kezeltek. Azóta is reflux-szerű tüneteim vannak; hányinger, savas érzés a szájban, maró, égő gyomorszáj és a köldökömnél erős fájdalom (erősen lüktet is), puffadás, időnként hasmenés. Ébredés után egyből jelentkezik a fájdalom és a nap folyamán nem javul. Táplálkozásra odafigyelek, semmi zsíros, fűszeres, mondjuk alig bírok valamit is magamba tömni, de gyógszerek közül nem kaptam csak Dicetel-t, ez pedig nem mulaszt el semmit. Kérdésem, hogy lehet reflux attól függetlenül, hogy a vizsgálat negatív lett? Nyombélfekély nem lehet? Menjek vissza az ambulanciára vagy mit tegyek?

        Dr. Boros Miklós válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező! Az Ön kivizsgálása és kezelése mindenképpen gasztroenterológiai szakrendelésen történjen. Önmagában a gyógyszer nem oldja meg a problémát. A sikeres kezelés kulcsa az életmódváltás. Vezessen táplálkozási naplót és a nap végén értékelje ki, hogy mennyiségileg és minőségileg is elégéseges volt-e? A gyomortükrözés során a duodenum kezdeti szakaszát is megnézik, így a nyombélfekély leírásra került volna. A reggeli kezdet is ellene szól. A negatív gyomortükrözés önmagában nem zárja ki a refluxot. Keressen fel egy említett szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. június 17., 19:31; Megválaszolva: 2010. június 20., 12:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: