• Gyomorsav-túltengés (szerintem)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot!

        Olyan problémám lenne, hogy nagyon ég a gyomrom (a gyomorszájam) többször is naponta. Főleg este, ha 6 után pl nem eszek...de így muszáj, mert különben nem tudok elaludni annyira fáj. Meg reggel is fáj, amikor felkelek.

        Voltam orvosnál, és adott Quamatel gyógyszert, meg mondta,hogy igyak Salvus vizet. De nagyon rossz volt az íze, ezért ezt még nem sikerült tartósan megoldani. A Quamatelt pedig néha elfelejtettem beszedni. De akkor sem múlt el a fájdalmam.

        Valaki mondta,h jó erre a grapefruitmag kivonat,meg olvastam, hogy az olajfa levél kivonat is jó. De nem tudom eldönteni mi lenne a legmegfelelelőbb  problémámra.

        Hallottam még azt is,h lúgosító ételeket egyek (citrom, paradicsom,paprika), aztán azt olvastam, h a paradicsom savas.A grapefruitra egy patikus azt mondta,h savas, pedig  azt is lúgosnak olvastam... Tehát annyira eltérőek a vélemények, hogy nem tudom, mit kéne tennem.

        Tanácsát előre is megköszönöm!

        Alexandra

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorsav témában

        Kedves Kérdező!

        Ez a savasítás-lúgosítás dolog orvosilag teljesen alaptalan, ha a hemosztázis felborul, és a pH érték a normális tartománytól eltér, komoly gond van, és ennek inkább a tüdőhöz és a veséhez van köze, nem az étkezéshez, hiszen minden étel a gyonroban savtermelést indít be, van ami jobban és aga az étel is savas, van, ami kevésbé. Azt javaslom, hogy próbálja meg szedni a Quamatelt, ne felejtse el, kerülje a savas vagy a nyelőcső záróizmát lazító ételeket. Ha így sem rendeződik panasza, gasztroenterológushoz forduljon!

        Az alábbi cikk részltezi, hogy milyen étrend és életmód javasolt ilyenkor:

        http://www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/3407/ego-gyomor---mi-az-oka


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-07 14:48:48; Megválaszolva: 2010. június 07., 14:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: