• Gyomorsav-túltengés, gombócérzés - hová forduljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         Tisztelt Cím!

        Segítségét szeretném kérni arra vonatkozóan, hogy milyen kivizsgálást kérhetnék a folyamatos gyomorsav-túltengés és gombócérzéssel a torkomban?

        Több gyomortükrözés következményeként többféle módszert kipróbáltam (citromos víz, tejivás, kekszfogyasztás, szénsavas üdítők mellőzése, stb.) és többféle gyógyszert is szedtem (Quamatel, Ventel, Controloc, Pariet), de ezek csak napokig voltak jótékony hatással.

        Ön szerint mi lehet a probléma, milyen kivizsgálás adna végre választ a panaszaimra?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel: D. L.

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorsav témában

        Érdemes lenne helicobacter-vizsgálatot végezni (pozitív esetben ezt eradikálni). Erre jelenleg két megbízható lehetőslge van: gyomortükrözés során biopsiás minta vétele, vagy kilégzési teszt elvégzése (ez utóbbi esetben savcsökkentő szerek nem szedhetők a vizsgálat előtt). A helicobacter-fertőzés mintegy 20-30%al emeli a savtermelést. Ha ez nem igazolódik, a gyógyszeres terápia mellett a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés illetve a stressz megfelelő kezelése jöhet szóba.



        Kérdés: 2010-06-07 12:51:34; Megválaszolva: 2010. június 07., 12:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: