• reflux

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel DR. NO , UR!

        A tuneteim januarban kezdottek mielott vissza jottem angliaba, gyakran fajt a melkasom es a nyelocsovem.30mg lanzoprazol kezdem el szedni az orvos tanacsara de nem segitett igy megemelte a szintet 2x1 napi adagra.A tuneteim nem szuntek igy helikobakterium ellenorzesre kuldtek ahol negativ eredmenyt kaptam majd a gyomortukrozes alapjan kiderult , hogy a gyomszaj izmai nem zarnak rendesen de a gyomromnak semmi baja rozsaszin szine van a torkomon semmi eszrevehetot nem talatak .Ezuntan napi 2x1 Controlock tablettat szedtem de az a problemam , hogy meg mindig faj a torkom ami kezd nagyon zavarni.Amikor felkelek semmi fajdalom teljesen tunetmentes amint elindul a nap elkezd fajni es egesznap igy van.A gyomrom a gyogyszer ellenere is szokott egni.Nem eszem zsirosakat sem szensavasat nem iszok probalok kimeletes eteleket fogyasztani de nem javulok.Igaz stresszel jar a munkam.Kerdesem , hogy mit lehetne a torkommal tenni illetve koze lehet-e a gyomorsavhoz illetve mas problemam is lehet amiert ilyen regota gondom van a torkommal.

        Koszonettel!

        Attila

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Kedves Attila!

        Rekeszizom sérv, a gyomorszáj nyitott állapota is okozhatja a panaszokat. A gyomorégés mindenképp a nyelőcsövet ért támadás miatt lép fel. A terápiás tárházat még nem merítették ki, lehet még nyálkahártyát bevonó gyógyszert inni, lehet még éjjelre más típusú savcsökkentőt is kapni, de ezen kívül előfordulhat, hogy a gyomorszájat bezárásra késztető, a perisztaltikát fokozó gyógyszer szedése is segíthet. Gastroenterológus tanácsára van szükség az Ön esetében.    



        Kérdés: 2010-05-27 09:28:06; Megválaszolva: 2010. május 27., 09:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: