• Reflux, Nyelőcsőfekély,Gyógyszer adagolás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr !

        Gyomortükrözés, nyelőcsőfekélyt és rekeszsérvet állapított meg.( K2210 és K4490) Terápia, idézem: Dupla dózisu PPOI adását javaslom (2X40mg. Pafenon), mely kb 8 hét múlva felezhető. Vs tartósan erre a standart dózisra szükség lesz.

        A gyógyszer bevált, a vasat is megehetem nincs semmi tünetem(gyomorégés, savas felböfögés)

        Kérdésem a következő: a gyógyszer adagolásának a felezését, hogyan kell értelmezni, 2X20mg, vagy 1X40mg ???  Mivel én nem ismerem a gyógyszer hatóidejét így nem tudom eldönteni, hogy melyik változat lenne jobb. Valamint mennyi ideig lehet szedni a fent említett szert komolyabb hátrányok nélkül, hogyan befolyásolja az emésztést a gyomorsav termelés drasztikus csökkentése?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Zsolt.71

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Az ilyen típusú gyógyszerek hosszú évek alatt sem mutattak súlyos mellékhatásokat. A normál dózis 1x40mg, igy a felezést is ennek szellemében javaslom (a gyógyszer hatása az átlagpopulációt tekintve átéri a 24 órát, de vannak emberek, akiknél gyorsabb a lebontás, ilyenkor válhat szükségessé a kétszeri alkalmazás).



        Kérdés: 2010-05-18 11:56:46; Megválaszolva: 2010. május 18., 11:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: