• a controloc mellékhatása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr! Asztmatikus problémáim miatt gasztroenterologiai vizsgálatra kuldtek, aho igazolodott a GERD. Controloc 1-0-1 és Ganaton 0-1-1 et szedtem fél évig. Fogytam 5 kilót,167cm 45kg, de ennek okát nem találták. Mivel problémáim jelentosen mérséklodtek a controlocot napi 1 re csokkentették. Még két honapig szedtem, majd mivel jobban éreztem magam és híztam is két kilot háziorvosom tanácsára abbahagytam a controloc szedését. Kb 1 hónapig még jol voltam, szinte mindent meg tudtam enni, de most ujra fokozodtak a problémák,annak ellenére hogy az étkezésemre odafigyelek, az utasításokat igyekszem betartani. Gyomorégés, reggel maro, kaparo torokfájás, állando fáradtság, rossz kozérzet.Félek, ha visszamegyek a gasztrora, ujra kell kezdenem a tablettákat, amiket szerettem volna fokozatosan elhagyni, mert szeretnék gyereket vállalni. Nem tudom meddig alkalmazhato biztonságosan a controloc. Mivel ugy látszik sajnos állando reflux problémám van nem tudom milyen hatással lesz a terhességre. Válaszát elore is koszonom.

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Sajnos a reflux-betegségban a savcsökkentő terápia tüneti kezelésnek számít (oki kezelés a Ganaton típusú szerek illetve az antireflux műtét lehet). A Controloc tartós szedésénék egy évtized után sem tapasztaltunk komoly mellékhatásokat, így emiatt nem kell aggódnia. Gyermekvállalás esetén (bár minden gyógyszerre az van írva, hogy nem ajánlott), a legtöbb kedvező tapaszatala a famotidinnel illetve a lansoprazollal gyűlt össze (nem tapasztaltak semmi problémát a terhesség során való szedés mellett). Véleményem szerint kezdjen Lansone capsulát szedni, emelett nyugodtan bele lehet vágni a gyermekvállalásba.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-05-05 08:57:01; Megválaszolva: 2010. május 05., 08:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: